Sälja silver, en god affärVi köper även Silver och vi vill därför upplysa om några viktiga saker att tänka på när man vill sälja sitt silver.

Silverstämplar


Du kan sälja alla typer av silver oavsett skick så länge som de har en så kallad renhetsstämpel. Denna stämpel är oftast en av följande: 350, 500, 813, 830, 835, 900, 925 eller 999. Undantaget från denna regel är äldre Svenska mynt som kan ha en silverhalt på mellan 40% och 90%, mer info om att sälja Svenska silverpengar hittar du här.
Renhetsstämpeln anger hur hög silverhalten är i föremålen, exempelvis innebär stämpeln 830 att föremålet innehåller 83% silver.
För matsilver, exempelvis skedar, brukar renheten på silvret vara 813-835 även om andra renheter förekommer. För silversmycken är däremot 900-924 vanligare.
Det kan vara svårt att se stämplarna ibland men oroa dig inte, är du osäker så skicka in föremålen till oss så analyserar vi dem. Visar de sig sen att inte vara av silver så kan vi returnera dem till dig alternativt hjälpa dig genom att ta dem till återvinning.


Sälja silver


Sälja matsilver


Att sälja matsilver kan vara en väldigt bra affär. Även om priset per gram för silver är mycket lägre än för guld så väger ju dessa föremål oftast mycket mer. Ett kilo blandat matsilver kan ge dig flera tusen kronor! Oftast använder man dessutom inte detta silver utan det ligger bara i någon låda och samlar dam. Dock finns det ju såklart fall då dessa har ett högt sentimentalt värde som överstiger värdet i pengar.

När man säljer silversmycken


När man säljer silversmycken kan det vara bra att tänka till lite extra. När man köper nya silversmycken så är ofta en stor del av priset designen, något man inte får tillbaka när man säljer silver för återvinning. Ofta är dessutom exempelvis silverkedjor och silverringar ganska lätta så priserna blir inte jämförbara med vad man får ut för att sälja guldkedjor och guldringar. Det kan därför vara värt att ta silversmycken till någon som handlar med begagnade smycken och se om man kan få ut något mer än själva värdet av silver innan man säljer dessa för återvinning.
Bra att tänka på är även att minsta mängden silver vi köper om endast Silver skickas i GuldPaketet är 200g.Priset du får när du säljer silver


Priset vi betalar för silver idag är exakt det vi visar här på vår silverpris-sida.
Priset för ett föremål kan man om man vet renheten enkelt uppskatta via formeln Vikt x Pris per gram.

När vi värderat dina silverföremål så skickar vi dig precis som för guld ett prisbud. Priset utgår alltid från det pris vi visar här på vår sida och det skiljer sig sällan mycket från dag till dag.


Sälja silverbricka
Prisexempel: Bricka stämplad 835 som väger 940 gram. Idag 3:e Oktober 2022, betalar vi 3197 kr för denna.


Vi köper inte Alpacca / Nysilver / Föremål med silverplätering


Vanliga stämplar för dessa föremål är ALP, ALPACA, NS, Prima NS eller EPNS. Vi vill vara tydliga med att vi tyvärr inte kan köpa dessa föremål.

Silverföremålens skick


Skicket på silverföremålen spelar ingen roll och de behöver inte ens vara rena, så lägg inte tid på att putsa dem. Om de skulle vara så smutsiga att stämplarna inte syns så rengör vi stämplarna när vi får in föremålen.
Det spelar heller ingen roll om föremålen är personligt graverade med exempelvis namn eftersom vi köper in silver med syfte att återvinna det, dessa mer personliga silverföremål kan däremot vara svåra att sälja på annat sätt.

Sälja större mängder silver


Ofta är silverföremålen vi köper både stora och tunga, de ryms därför inte i våra vanliga GuldPaket. Har du större silverföremål att sälja eller silver med en totalvikt på över 1 kg, ber vi dig vänligen kontakta vår kundtjänst så ordnar vi med en specialförsändelse till dig. Med REK-Extra kan vi ta emot föremål försäkrat på upp till 20 kg.
Taggar:  sälja silver silverköpare silverförsäljning

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket