Att sälja silver till WebbGuld är ett smidigt och tryggt sätt att omvandla silverföremål som man inte använder till pengar och för Silver betalar vi Sveriges kanske högsta priser.

Hur fungerar det att sälja silver via post?

Försäljningen sker med försäkrade Guldförsäljningspaket, sk GuldPaket, som du kan beställa kostnadsfritt här på vår hemsida.

I GuldPaketet ingår följande: Instruktioner, Försäljningskontrakt, Säkerhetspåse samt Returkuvert (REK-brev).

Fyll i försäljningskontraktet och placera detta tillsammans med dina silverföremål i säkerhetspåsen som du sedan försluter. Sen lägger du påsen i det försäkrade returkuvertet och lämnar detta till ditt närmsta postombud. Självklart är allting förbetalt av oss.

Observera att vi endast köper små mängder silver vid försäljning av guld. Om du vill skicka enbart silver i det postförsäkrade säkerhetspaketet måste silvret som ska säljas väga minst 200 gram.

Jag har flera kilo silver att sälja, hur gör jag?

Silverföremål kan ofta vara stora och tunga, något som gör att våra vanliga GuldPaket inte räcker till. Kontakta oss isåfall i förväg med en uppskattning av dina föremåls vikt så löser vi allt med frakt och försäkring av försändelsen. WebbGuld har möjlighet att ta emot silverförsändelser på upp till 20kg men det vanliga GuldPaketet är begränsat till 2kg.

Dagens Silverpriser

7.46 kr

4.60 kr

4.48 kr

4.13 kr

Totalt pris för 1 gram 999 Silver

1g

Läs mer om våra priser för Silver här
Lika mycket betalt oavsett vikt.

Vilket pris får jag när jag säljer silver?

När vi mottagit din försändelse så värderar vi den samma dag. Värderingen baseras på dagens världsmarknadspris för silver, silverföremålens vikt och silverhalt.

Eftersom vi köper silver endast via post så har vi lägre kostnader och kan betala dig ett högre pris för ditt silver. Läs mer om prissättning av silver här.

Om du har frågor om värdet på silver kan du alltid kontakta oss i förväg. Du kan även skicka oss bilder av dina silverföremål och stämplar med e-post till kundtjanst@webbguld.se eller via WhatsApp till 0708-136474.

Vilka silverföremål köper vi

Du kan sälja alla typer av silver till oss, oavsett skick. T.ex. silvermynt, silverbestick, silversmycken, silverskålar och vaser etc. Se fler exempel nedan.

Silverföremålen behöver (med undantag för mynt) vara stämplade med en så kallad silverhaltsstämpel för att vi ska kunna köpa dem. Denna silverhalt kan vara vara 350, 500, 813, 830, 900, 925 eller 999, så titta gärna innan du skickar in dina föremål att en av dessa stämplar finns på föremålet. De vanligaste stämplarna i silverbestick, silversmycken etc är 813, 830 eller 925 (sterling).

Vi köper inte så kallat nysilver. Ser du någon av stämplarna NS, UH, MS, EPNS, EP eller ALP på ditt silverföremål så betyder detta att det består av nysilver eller Alpacka, vilket vi inte kan köpa. Vi köper inte heller silver som helt saknar stämpel så ta gärna en titt innan du skickar föremålet till oss och se så att där finns en av följande stämplar: 350, 500, 813, 830, 900, 925 eller 999.

Kan jag Sälja mynt som innehåller Silver?

Vi köper alla mynt innehållande Silver och för dessa behövs ingen silverstämpel. Vi se silverhalten baserat på silvermynten baserat på myntets valör och årtal.

Mynt präglade efter 1966 innehåller sällan silver med undantag för s.k. Jubileumsmynt, men tidigare mynt innehåller normalt 40-80% silver, ibland så mycket som 90%. Vanligtvis är det så att ju äldre myntet är desto högre silverhalt.

För att se en komplett prislista för Svenska silvermynt klicka här

Är det tryggt att sälja mitt Silver till WebbGuld?

Ja till 100%. WebbGuld drivs av Svensk Ädelmetall AB, en del av Scandinavian Sales Oy, innehavare av högsta kreditbetyg AAA.

Detta betyg ges endast till företag som varit verksamt i minst 10 år och visat stabilitet över tid och en förmåga att klara både hög- och lågkonjunktur.

Prisgaranti Guld
Sälja silverbrickor

Silverbrickor

Silverbrickor är det väldigt vanligt att vi köper. Storlek eller skick spelar ingen roll så länge de är av silver.

Sälja Silverljusstakar

Silverljusstakar

Ett av de vanligare silverföremålen vi köper är silverljustakar och för dessa får man ofta bra betalt.

Sälja silverbestick

Silverbestick

Skedar, gafflar, knivar, tårtspadar etc. Silverbestick är något vi köper väldigt ofta. Oftast är renheten på dessa 813 / 830.

Sälja silverskålar

Silverskålar

Vi köper silverskålar i alla storlekar och former.

Sälja Silvertackor

Silvertackor

Vi köper silvertackor av alla storlekar. Renheten på dessa är nästan uteslutande 999.

Sälja silvermynt

Silvermynt

Vi köper silvermynt av alla valörer och storlekar. Dessa har ofta en hög silverhalt.

Sälja silvermuggar

Silvermuggar

Vi köper alla typer av silvermuggar och silverkoppar.

Sälja Silverfickplunta

Silverfickplunta

Fickpluntor tillverkade av Silver köper vi ofta och gärna.

Sälja silverkannor

Silverkannor

Silverkannor betingar ofta ett bra pris tack vara att de kan väga mycket.

Sälja silvervaser

Silvervaser

Precis som silverkannor så ger silvervaser ofta ett bra pris tack vara sin ofta höga vikt.

Sälja Silvercigarettfodral

Silvercigarettfodral

Det finns många vackra cigarettfodral av silver. Vi köper alla typer oavsett skick.

Sälja silver

Silversmycken

Silverhalsband, silverarmband, silverringar, silverörhängen etc. är något vi köper dagligen. Renheten ligger ofta på 925 för Svenska silversmycken men även lägre renhet förekommer. Tänk på att smycken ofta inte är så tunga så jämfört med guldsmycken är betalningen för silversmycken ganska låg.

Kundomdömen

Vi har köpt guld i många år och är därför stolta över att ha tusentals nöjda kunder.

Betyg

Snittbetyg 4.9 / 5

Bra betalt för vigselringar

Betyg

"Sålde 2 vigselringar av guld som jag verkligen ville bli av med. Hade nästan betalat för att bli av med dem men nu var det jag som fick bra betalt. :) Pengarna var på kontot samma dag och jag fick lite mer än vad som stod i prislistan. "
Erik

Guldkedjor

Betyg

"Hade några Bismarckskedjor och lite annat guld, mestadels arvegods, som jag aldrig använde. Rejält med vikt blev det och fick högsta guldpriset. Nu kan man sätta guldkant på tillvaron ett tag framöver ;) "
Rickard

Det gick snabbt

Betyg

"Fick ungefär vad jag förväntat mig, det mest förvånande var hur snabbt det gick!"
Sten

Väldigt hjälpsamma

Betyg

"Ringde innan och frågade om vad jag kunde sälja. Några äldre guldsmycken och en guldklocka blev jag rekommenderad att sälja på auktion istället för att få bättre betalt, så det blev inte så mycket jag sålde. Bra betalt för det lilla ändå och stort tack för ärligheten!"
Britta

Mammas gamla smycken

Betyg

"Vi sålde en del gamla smycken från vår älskade mamma. Trodde väl aldrig att de skulle vara värda så mycket, vissa av sakerna var ju trasiga. Jag och min syster delar på pengarna, kanske vi gör en resa ihop."
Kristina

Två silverfat och en halskedja

Betyg

"Sålde en halskedja av 18k guld, den visste jag att jag skulle få bra betalt för! Mer förvånad över hur mycket totalpriset blev för silver trots att priset per gram jämfört med guld är ganska lågt. Återkommer om jag hittar något mer att sälja."
Gunnar

Läs fler omdömen här

Beställ ditt GuldPaket