Snabbkurs i Guld- och SilverförsäljningNär man ska sälja guld eller silver finns det en del viktigt att tänka på. Man kan inte enbart utgå från grampriset som köpare lockar med utan det viktiga är totalpriset som du får ut i handen när eventuella avdrag och avgifter tagits ut.

Prisbuden du får från olika köpare av guld och silver kan variera kraftigt. Dels beror detta på att världsmarknadspriset ständigt förändras men du måste även vara försiktig med avdrag och sk. lockpriser.

Acceptera inga avdrag när du säljer guld eller silver


Välj aldrig en köpare med avdrag och utgifter. Här är några exempel på avdrag du ska se upp med som vi sett hos andra kända köpare av Guld och Silver.
- Avdrag för vägning
- Avdrag för återvinning
- Avgift för värdering
- Avgift för service
- Viktavdrag för smuts
- Andra viktavdrag
- Returkostnad om du du ej accepterar priset


Kolla helst upp innan vad du får för pris för olika karathalter (8K, 9K, 10K, 14K, 18K, 20K, 21K, 22K, 23K och 24K) och silverrenheter (350, 500, 813, 830, 900, 925 och 999). Det händer att guldhandlare erbjuder väldigt höga priser för 24K vilket karathalten som gäller för investeringsguld (Guldtackor etc) men sen ger väldigt dåligt betalt för 18K som är vanligast i Svenska guldsmycken.

En annan sak att titta på är att priserna gäller oavsett tillverkare. Det finns exempel på köpare som erbjuder höga priser endast för guldtackor av ett märke som är så pass ovanligt att de aldrig behöver betala ut dessa priser.

WebbGulds löfte när du säljer guld eller silver


Vi på WebbGuld tar aldrig ut några avgifter och ger dig alltid ett bud som matchar den prislista vi visar exakt. Du som kund kan såklart ändå välja att tacka nej till budet och då skickar vi tillbaka ditt Guld och Silver helt utan kostnad.

Taggar:  sälja guld sälja silver

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket